Community Forums
Results 1 to 3 of 3

Thread: lmgrd 11.14.1 only logs timestamps but no license usage info

  1. #1
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    6

    Angry lmgrd 11.14.1 only logs timestamps but no license usage info

    Hi,

    I recently upgraded our license servers from 11.14.0.2 to 11.14.1.1. Since then our logs only contain timestamp lines:

    4:34:05 (lmgrd) TIMESTAMP 1/3/2018
    10:34:05 (lmgrd) TIMESTAMP 1/3/2018
    16:34:05 (lmgrd) TIMESTAMP 1/3/2018

    No license usage is logged. This makes our license usage statistic tool fail horribly and makes debugging impossible.

    I start the server with the options

    # /usr/sbin/lmgrd -l +/var/log/flexnet/flexnet.log -local -c /etc/flexnet

    This has been working for years but now suddenly stopped generating useful information.

    Is this a known behaviour? Or even worse - is this a desired behaviour?

    Thanks,

    Christopher

  2. #2
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    6

    Exclamation More logging error details

    Hi,

    I just found something interesting: lmgrd 11.14.1.1 does log user access, but only from vendor daemons with the same version!

    Our license server contains several licenses with several vendor daemons, each with a different version:

    Code:
    root@kiso[flexnet]# ls -1 *.lic
    ABAQUSLM.lic
    alterad.lic
    BLUESPEC.lic
    INTEL-2017.lic
    INTEL_AdvXEl.lic
    INTEL.lic
    LMCOMSOL.lic
    mgcld.lic
    orglab.lic
    xilinxd.lic
    xilinxd-SDAccel.lic
    Vendor daemon versions are:

    Code:
      ABAQUSLM: UP v11.6
      BLUESPEC: UP v10.1
         INTEL: UP v11.14.1
      LMCOMSOL: UP v11.5
       alterad: UP v11.13.1
         mgcld: UP v11.11
        orglab: UP v11.13.1
       xilinxd: UP v11.13.1
    But the log only contains OUT lines from the INTEL vendor daemon which is 11.14.1:

    Code:
    root@kiso[flexnet]# grep OUT flexnet.log | tail -5
    10:53:49 (INTEL) OUT: "FCompL" ro89fi@fe1  
    10:53:50 (INTEL) OUT: "I3CD0D19D" ro89fi@fe1  
    10:53:50 (INTEL) OUT: "FCompL" ro89fi@fe1  
    13:53:39 (INTEL) OUT: "I3CD0D19D" mahale@fe2  
    13:53:39 (INTEL) OUT: "CCompL" mahale@fe2  
    
    root@kiso[flexnet]# grep OUT flexnet.log | grep -v INTEL
    root@kiso[flexnet]#
    I am sure that there is other license usage:

    Code:
    root@kiso[flexnet]# lmstat -f quartus | grep '\(dev\|alterad:\)'
       alterad: UP v11.13.1
        kenter fe-1.cc.pc2.uni-paderborn.de /dev/pts/25 (v2016.05) (kiso.uni-paderborn.de/27000 137), start Tue 1/9 12:12
    This breaks our setup of having one single lmgrd running with several license files.

    Anyone having the same issue? Any idea how to circumvent it?

    Thanks,

    Christopher

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Boston
    Posts
    30
    I just tried an 11.14.1.2 lmgrd with an 11.13.1.3 vendor daemon and it logged the checkouts. But I only had one vendor daemon.
    Do you happen to have an options file for the other deamons that might be changing the debug log location?

    Eric

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •