Community Forums
Results 1 to 2 of 2

Thread: Upgradation issue: Command Line arguments not resolved properly by IS2016SP1

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    71

    Exclamation Upgradation issue: Command Line arguments not resolved properly by IS2016SP1

    Hello Friends,

    I recently upgraded my IS2015 project to IS2016SP1 and started facing all sorts of problem while installing various packages:
    One of the package - (SQL server 2014) it started failing. With IS2015 build, it works but with IS2016SP1 build it fails. When i compared the log files from both the builds, this is what found:

    WORKING BUILD:
    EXE parcel resolved command line: /SKIPRULES=RebootRequiredCheck /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS /Q /INSTANCENAME="MSSQLSERVER" /ACTION="Install" /UpdateEnabled="False" /FEATURES=SQLENGINE,RS,IS,SSMS,ADV_SSMS /HELP="False" /INDICATEPROGRESS="False" /ERRORREPORTING="False" /SQMREPORTING="False" /SQLSVCSTARTUPTYPE="Automatic" /FILESTREAMLEVEL="0" /SQLSYSADMINACCOUNTS="BUILTIN\Administrators" /ISSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE" /TCPENABLED="1" /NPENABLED="0" /SQLSVCACCOUNT="BLaBla" /SQLSVCPASSWORD="**********" /SQLSVCSTARTUPTYPE="Automatic" /RSSVCACCOUNT="BlahBlah" /RSSVCPASSWORD="**********" /RSSVCStartupType="Automatic" /HIDECONSOLE

    FAILING BUILD:
    EXE parcel resolved command line: **********

    The command lines arguments which i am trying to pass on to the SQL setup.exe are getting converted to **********

    Anyone knows how to fix this?

    Please help.
    Last edited by dinesh_redhawk; 08-10-2017 at 10:33 PM.

  2. #2
    Join Date
    May 2011
    Posts
    71
    Quote Originally Posted by dinesh_redhawk View Post
    Hello Friends,

    I recently upgraded my IS2015 project to IS2016SP1 and started facing all sorts of problem while installing various packages:
    One of the package - (SQL server 2014) it started failing. With IS2015 build, it works but with IS2016SP1 build it fails. When i compared the log files from both the builds, this is what found:

    WORKING BUILD:
    EXE parcel resolved command line: /SKIPRULES=RebootRequiredCheck /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS /Q /INSTANCENAME="MSSQLSERVER" /ACTION="Install" /UpdateEnabled="False" /FEATURES=SQLENGINE,RS,IS,SSMS,ADV_SSMS /HELP="False" /INDICATEPROGRESS="False" /ERRORREPORTING="False" /SQMREPORTING="False" /SQLSVCSTARTUPTYPE="Automatic" /FILESTREAMLEVEL="0" /SQLSYSADMINACCOUNTS="BUILTIN\Administrators" /ISSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE" /TCPENABLED="1" /NPENABLED="0" /SQLSVCACCOUNT="BLaBla" /SQLSVCPASSWORD="**********" /SQLSVCSTARTUPTYPE="Automatic" /RSSVCACCOUNT="BlahBlah" /RSSVCPASSWORD="**********" /RSSVCStartupType="Automatic" /HIDECONSOLE

    FAILING BUILD:
    EXE parcel resolved command line: **********

    The command lines arguments which i am trying to pass on to the SQL setup.exe are getting converted to **********

    Anyone knows how to fix this?

    Please help.
    Solution:
    The way installshield 2016 reads the properties is different then the way IS2015 used to read.
    So you we replaced the properties with the hardcoded strings and it started working. And the ************ was due to ISHiddenProperties. But FYI, the ISHiddenproperties also donot work properly on IS2016 as it fails to hide the properties in logs after system reboot and resume installation.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •