Community Forums
Results 1 to 5 of 5

Thread: lmtools shows wrong disk volume serial number

  1. #1
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    3

    lmtools shows wrong disk volume serial number

    Hi,

    I am using a software tool, which uses the flexera flexlm licensing (Microsemi Libero SoC with Synplify from Synopsis).
    For purchasing a license, I had to read out my Disk Volume Serial Number with the batch command vol C:.

    After installation of the complete toolset, one part of the toolset (Synplify) does not work as is not accepting the license. All other parts seem good.

    Code:
    License checkout unsuccessful: synplifypro_actel
    Checkout failed - synplifypro_actel Invalid host.
     The hostid of this system does not match the hostid
     specified in the license file.
    Feature:       synplifypro_actel
    License path:  c:\flexlm\License.dat;
    FLEXnet Licensing error:-9,234
    For further information, refer to the FLEXnet Licensing documentation,
    available at "www.flexerasoftware.com".
    When checking configuration with lmtools, a wrong Disk Volume Serial Number is shown, which looks like a fake one: abcd-4567.

    I am using Windows 10 and the Software Toolset is not specified for Windows 10.
    All of my colleagues have no issues like this and are also running Windows 10. They installed the Toolset and upgraded from Win 7 to Win 10.
    I did vice versa. Support of toolset says, they are not responsible as the license is correct.

    I hope anybody in this forum has an idea of what is going wrong.

    Best Regards,

    OM_TMC

  2. #2
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    3
    I found out, that lmtools shows the Volume ID of my Ramdisk. So the Disk Volume Serial Number shown in lmtools equals the output of the command: vol B:

    Any suggestions?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Boston
    Posts
    27
    I believe that the algorithm for identifying the volume serial number is to find the first fixed drive on the system. So I would think that if you remapped your RAM drive to use a letter higher than C, then things should work.
    I'd recommend reporting this to Synopsis so that they can report this to Flexera. It sounds like their detection of actual drives might need to be tightened up a bit.

    Eric

  4. #4
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    3
    Thank you. That's the solution. I changed my RAMdisk's drive letter to R: and everything was fine. I also told Microsemi.

    Best Regards,

    OM_TMC

  5. #5
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    1

    Thumbs up thanks firend

    This might be better

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •