Community Forums
Results 1 to 2 of 2

Thread: InstallShield 2015 LE for VS not building standalone MSI - needs Data1.cab

  1. #1
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    2

    InstallShield 2015 LE for VS not building standalone MSI - needs Data1.cab

    I'm using InstallShield 2015 Limited Edition for Visual Studio to build a .MSI installer.

    Build the installer appears to work and the folder DISK1 gets created with an ISSetupPrerequisites sub folder and there are folders and files in there.
    The DISK1 folder also contains a <hex number>.ini file, a MyAppInstaller.msi file, a Data1.cab file, and setupexe and setup.ini files.

    The MyAppInstaller.msi is 787KB and the Data1.cab file is 5144KB. If I copy the MyAppInstaller.msi file to a different folder and double click it the installation fails with an error about the Data1.cab file being missing.

    I had hoped I was building a standalone .msi file - obviously not.

    In InstallShield the SingleImage settings has Compressed set for the Build tab and Launcher is set to Yes for the Setup.exe tab. It that incorrect?

    Any hints what I'm doing wrong?

    Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    1

    Any answers?

    I would also like a single, downloadable msi file for my installer (which could contain or link to the prerequisites).
    Is this possible?
    Do I have to make my own self-extracting zip or something?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •