Community Forums
Results 1 to 3 of 3

Thread: Uninstall fails and rollback after uninstall of main package(Win10 apps&features)

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4

    Uninstall fails and rollback after uninstall of main package(Win10 apps&features)

    I have an installer contains some chained msi.
    It can be uninstalled correctly via ARP on Window 10 system. But if uninstall via the entry Settings-> System-> Apps & Features-> uninstall, uninstallation would fail. The installation fails and there is a rollback immediately after the installation of the main package. Only with an error code 1603 at the end if the log. Part of rollback logs below.

    Anyone can help on this case? Thanks in advance!

    MSI (s) (50:EC) [15:58:28:892]: Attempting to delete file C:\Windows\Installer\18e214.mst
    MSI (s) (50:EC) [15:58:28:939]: Deferring clean up of packages/files, if any exist
    MSI (s) (50:EC) [15:58:28:939]: Attempting to delete file C:\Windows\Installer\18e214.mst
    MSI (s) (50:EC) [15:58:28:939]: Unable to delete the file outside of the engine. LastError = 2
    MSI (s) (50:EC) [15:58:28:939]: MainEngineThread is returning 0
    MSI (s) (50:70) [15:58:28:939]: RESTART MANAGER: Session closed.
    MSI (s) (50:70) [15:58:29:848]: MSCOREE not loaded loading copy from system32
    MSI (s) (50:70) [15:58:29:864]: User policy value 'DisableRollback' is 0
    MSI (s) (50:70) [15:58:29:864]: Machine policy value 'DisableRollback' is 0
    MSI (s) (50:70) [15:58:29:864]: Incrementing counter to disable shutdown. Counter after increment: 0

  2. #2
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    4
    Hoping that someone already has the answer to this problem.

    I got the same logs but I didn't get the error code 1603.

    Anybody knows what's causing this and how to fix this?

    Thank you...

  3. #3
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Posts
    1,155

    Unhappy

    We are having the same issue, but from our InstallShield Chain installation. So searching around we found that the "Advanced Installer User Guide" (http://www.advancedinstaller.com/use...ml#question123) states that this issue and other uninstall issues from the Settings -> System -> Apps & Features menu are actually Windows 10 bugs..

    So if this is true then is there anything that can be done about this or do we have to wait for a fix from Microsoft???
    Tim Mayert

    SMART Technologies ULC
    Build and Installation Engineer
    TimMayert@smarttech.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •