Community Forums
Results 1 to 5 of 5

Thread: redistributable not being installed because it was installed before the reboot

  1. #1
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    3

    redistributable not being installed because it was installed before the reboot

    I have added a prc to install c++ vs 2013 redistributable to an Installshield project I have inherited. When I run the setup.exe and get a debuglog I see the following:

    6-15-2015[02:31:52 PM]: Running setup prerequisites ()...
    6-15-2015[02:31:52 PM]: Checking setup prerequisite 'Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable Package (x86).prq'
    6-15-2015[02:31:52 PM]: Prerequisite 'Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable Package (x86).prq' scheduled before feature selection
    6-15-2015[02:31:52 PM]: Extracting 'Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable Package (x86).prq' to C:\Users\FullerEO\AppData\Local\Temp\{2CEF7C8C-F297-4251-8143-530D8D2E818E}\Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable Package (x86).prq
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: condition,1,2,HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{13A4EE12-23EA-3371-91EE-EFB36DDFFF3E},,, -- Failed!
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: file,0FC525B6B7B96A87523DAA7A0013C69D,C:\CPPRedistributables\vcredist_x86.exe,,,, -- Successful,
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: execute,vcredist_x86.exe,,,164`,20`0,, -- Successful
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: Id,{E66C1A65-93F4-4E86-BAC1-4D224D5AEA37},, -- Successful
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: behavior,Optional,,Reboot,4,Failure,4
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: Lua,
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: Hidden,
    6-15-2015[02:31:52 PM]: PrereqEngine: MsiProgress,
    6-15-2015[02:31:52 PM]: Skipping prerequisite 'Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable Package (x86).prq' because it was installed before the reboot

    Can someone explain why the redistributables were not installed and what I can do to get them installed.

    Thanks
    eof1957 (newbie to installshield)

  2. #2
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    1
    Did anyone ever find a solution to this? I have a prerequisite for VC++ 2012 Redis and you can see the setup log is acknowledging the fact, but it's reporting that it's installed already,but it's not.

    9-24-2015[11:46:33 AM]: Running setup prerequisites ()...
    9-24-2015[11:46:33 AM]: Checking setup prerequisite 'Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package (x86).prq'
    9-24-2015[11:46:33 AM]: Prerequisite 'Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package (x86).prq' scheduled before feature selection
    9-24-2015[11:46:33 AM]: Extracting 'Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package (x86).prq' to C:\Users\LMICHA~1\AppData\Local\Temp\{1452C1FB-A24D-4038-8624-2B1C2037FF6B}\Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package (x86).prq
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: condition,1,2,HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{2F73A7B2-E50E-39A6-9ABC-EF89E4C62E36},,, -- Successful
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: operatingsystemcondition,6,0, -- Failed!,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: operatingsystemcondition,6,1,1,2, -- Failed!
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: operatingsystemcondition,6,2, -- Failed!,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: file,2B6889AC60E866FCCA633EF0DDC50DF5,<ISProductFolder>\SetupPrerequisites\VC 2012 Redist\x86\vcredist_x86.exe,http://download.microsoft.com/downlo...redist_x86.exe,,, -- Successful,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: execute,vcredist_x86.exe,/q,/q,1641,3010,, -- Successful
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: Id,{340b0957-35ca-1324-bbc9-ba5db9082dad},http://saturn.installshield.com/is/p...ites/microsoft visual c++ 2012 redistributable package (x86).prq, -- Successful
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: behavior,Optional,,Reboot,2,Failure,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: Lua,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: Hidden,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: MsiProgress,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: Skipping prerequisite 'Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package (x86).prq' because it was installed before the reboot
    9-24-2015[11:46:33 AM]: Prerequisites returning 0

  3. #3
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    5
    I got the same problem. Any hints how to fix this?

  4. #4
    chad.petersen Guest
    The two problems above are different than each other. One is dealing with a registry check and the second is operating system checks that are failing.

    Which of those 2 is yours? Or is your message yet again slightly different than those two above? Feel free to paste in the same snippet from your log so we can see what you are dealing with.

    In the first case with eof1957 it is saying this key in the registry exists, so the prereq already is installed. Happens a lot if you run an installer twice on the same system - once a prereq is installed they often have checks to not reinstall itself if a key is found in the registry.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{2F73A7B2-E50E-39A6-9ABC-EF89E4C62E36}

    For the second one with jwrichy it is saying the operating system is not one of these 3 versions as defined by the VersionNT property here. https://msdn.microsoft.com/en-us/lib...(v=vs.85).aspx
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: operatingsystemcondition,6,0, -- Failed!,
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: operatingsystemcondition,6,1,1,2, -- Failed!
    9-24-2015[11:46:33 AM]: PrereqEngine: operatingsystemcondition,6,2, -- Failed!,

    Perhaps they were running it on a 2003 Server or something that was not supported and it was logging that info.

    Unfortunately, only one or two people from Flexera spend any time on here and questions are not guarantee to get an answer. For a guarantee answer they say to contact http://support.flexera.com

    I'm willing to try to help but you would have to help me to help you.

    Chad

  5. #5
    chad.petersen Guest
    I typed that last URL wrong, it should be http://support.flexerasoftware.com for guaranteed answers - I believe this requires a support contract with them??

    Chad

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •