Community Forums
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 5 of 9

Thread: prerequisite are skipped when running the setup for the first time

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    86

    prerequisite are skipped when running the setup for the first time

    Hi

    I'm using basic MSI project in ISH 2010
    My setup include a .net 3.5 SP1 prerequisite which works great except for two machines
    When I run the setup.exe for the first it skip the prerequisite part and directly display the Install Welcome dialog, than if I cancel the setup and run it again the prerequisite dialog is displayed with .net 3.5 SP1.

    The problematic machines are regular Win XP 32bit with windows installer 4.5 installed and it's services looks OK.
    Any idea what can cause this problem ?

    Elad

  2. #2
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Germany
    Posts
    683
    Maybe a Setup.exe log file gives some information.

    setup.exe /debuglog

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    86

    How can I debug \ create log file ?

    At the point the prerequisite part is running the MSI log is not running yet
    I also tried this: setup.exe /v"/l*vx \"C:\Log.log\""
    same results.

    ( I have a basic MSI project. )

  4. #4
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Germany
    Posts
    683
    Do you talk about a prerequisite or feature prerequisite?
    You can generate seperate log files, one for Setup.exe and one for the MSI installation. Just launch Setup.exe with the /debuglog parameter. Setup.exe creates a InstallShield.log file in the same folder.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    86

    I tried but didn't got much info

    Hi

    I have run the setup.exe with the parameter you suggested but it didn't really helped me to find the problem

    When running the setup for the first time: I see this in the log file

    2-11-2010[12:12:45 PM]: Skipping prerequisite 'Windows Installer 4.5 for Windows Server 2003 and XP (x64).prq' because it was installed before the reboot
    2-11-2010[12:12:45 PM]: Checking setup prerequisite 'Microsoft .NET Framework 3.5 SP1.prq'
    2-11-2010[12:12:45 PM]: Prerequisite 'Microsoft .NET Framework 3.5 SP1.prq' scheduled before feature selection
    2-11-2010[12:12:45 PM]: Extracting 'Microsoft .NET Framework 3.5 SP1.prq' to C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\{AE0DF595-3EA1-47EF-960C-6DA5E48F9A78}\Microsoft .NET Framework 3.5 SP1.prq
    2-11-2010[12:12:45 PM]: PrereqEngine: condition,2,2,HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v3.5,SP,,1 -- Successful
    2-11-2010[12:12:45 PM]: PrereqEngine: operatingsystemcondition,2, -- Successful
    2-11-2010[12:12:45 PM]: PrereqEngine: file,AD29C3DEC8FB0CFDAFE8548371B0EE6D,<ISProductFolder>\SetupPrerequisites\Microsoft .net\3.5 SP1\Full\Helper.exe,http://saturn.installshield.com/devs...ents/Microsoft .net/3.5/Helper.exe,,, -- Successful,
    2-11-2010[12:12:45 PM]: PrereqEngine: file,D481CDA2625D9DD2731A00F482484D86,<ISProductFolder>\SetupPrerequisites\Microsoft .net\3.5 SP1\Full\dotnetfx35.exe,http://download.microsoft.com/downlo...dotnetfx35.exe,,, -- Successful,
    2-11-2010[12:12:45 PM]: PrereqEngine: execute,Helper.exe,/p dotnetfx35.exe /l 1033 /v "/q /norestart",/p dotnetfx35.exe /l 1033 /v "/q /norestart",1641,3010,, -- Successful
    2-11-2010[12:12:46 PM]: PrereqEngine: Id,{074EE22F-2485-4FED-83D1-AAC36C3D9ED0},http://saturn.installshield.com/is/p...ites/microsoft .net framework 3.5 sp1.prq, -- Successful
    2-11-2010[12:12:46 PM]: PrereqEngine: behavior,Optional,,Reboot,4,Failure,
    2-11-2010[12:12:46 PM]: PrereqEngine: Lua,
    2-11-2010[12:12:46 PM]: PrereqEngine: Hidden,
    2-11-2010[12:12:46 PM]: PrereqEngine: MsiProgress,
    2-11-2010[12:12:46 PM]: Skipping prerequisite 'Microsoft .NET Framework 3.5 SP1.prq' because it was installed before the reboot
    2-11-2010[12:12:46 PM]: Checking setup prerequisite 'MSXML 6.0 SP1.prq'
    When running it for second time this line is omitted.
    "Skipping prerequisite 'Microsoft .NET Framework 3.5 SP1.prq' because it was installed before the reboot"

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •