PDA

View Full Version : Install hangs at zer percent (0%)



Eyefinity
07-25-2002, 12:30 PM
Edited note: the hanged install log file was after a failed update, then a remove all, then attempting a new install (same results as the first update attempt - it hung at 0%)

With out latest install (still on 7.01), we are having trouble installing on HP machines. We are doing a full install in lieu of a patch (and we manually modify the .msi file from the default REINSTALLMODE=omus to amvs).

When we start the install, it detects the previous install (also built with IS Developer 7.01), defaults to update/repair, we click through the options and when the install/update should start, it just hangs at 0% complete.

I have attached the verbose log file of one of these hangs. I noticed some subtle differences in running a successful install (verbose log also attached) on my developement machine, but nothing that means anything to me. Here are some of the diffs:

(note: I always install from my hard drive, the hanged attempt was from CD - we have tried doing an install from hard drive on the HP machines - still fails)

These two lines (in bold) appear in the hanged attempt, not not in the succefful install:
Action start 12:32:10: IsolateComponents.
Action ended 12:32:10: IsolateComponents. Return value 1.
Action start 12:32:10: ResolveSource.
Action ended 12:32:10: ResolveSource. Return value 1.
Action start 12:32:10: CostFinalize.
Action ended 12:32:10: CostFinalize. Return value 1.


The last two lines of the hanged file are also different, in that the hanged attempt says (next to last line):

1: Ready to launch program block.

The successful install says:
1: Ready to launch __OnMsiMaintenance.

The last line recorded, the apparent command line, is also different, in that it (hanged install) is doing an ADDLOCAL:

(hanged install)
1: Ready to launch MsiInstallProduct, Command line : ADDLOCAL=Readme,LoadSPClaimSpecs,RunSPScripts,SurePractice,SurePracticeHome,PowerBuilderDlls,CrystalRuntimeFiles,Advisor,Reports,CommonFiles,SurePractice_Backup ADVISOR="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\" ALLUSERS=2 ARPCOMMENTS="Your Comments" ARPCONTACT="Customer Support Department" ARPHELPLINK=http://www.yourcompany.com/help ARPHELPTELEPHONE=1-555-555-4505 ARPREADME=Readme.txt ARPURLINFOABOUT=http://www.yourcompany.com ARPURLUPDATEINFO=http://www.yourcompany.com/updateinfo BACKUP="C:\Program Files\SurePractice\Backup\" BACKUPYESTERDAY="C:\Program Files\SurePractice\Backup\BackupYesterday\" COMPANYNAME="THE EYE CENTER" DATABASE=E:\SurePractice.msi DOCS="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\Docs\" HTML="C:\Program Files\SurePractice\SurePractice Home\html\" HTML1="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\Html\" IMAGES="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\" IMAGES1="C:\Program Files\SurePractice\SurePractice Home\html\images\" IMAGES2="C:\Program Files\SurePractice\Images\" INSTALLDIR="C:\Program Files\SurePractice\" INSTALLLEVEL=1 ISSCRIPT_ENGINE_VERSION=7.1.0.179 ISSCRIPT_VERSION_MISSING="The InstallScript engine is missing from this machine. If available, please run ISScript.msi, or contact your support personnel for further assistance." ISSCRIPT_VERSION_OLD="The InstallScript engine on this machine is older than the version required to run this setup. If available, please install the latest version of ISScript.msi, or contact your support personnel for further assistance." ISSETUPDRIVEN=1 ISSETUPFILESCOMPLETED=Completed ISSETUP_UISEQUENCE_PROCESSED=1 MASSINS="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\MassIns\" NETOP="C:\Program Files\SurePractice\netop\" NETOP1="C:\Program Files\SurePractice\NetOP\" NETOP2="C:\Program Files\SurePractice\NetOp\" QUICKTOURS="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\QuickTours\" REBOOT=Suppress REPORTS="C:\Program Files\SurePractice\Reports\" REPORTS1="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\Reports\" ROOTDRIVE=D:\ SCRIPTS="C:\Program Files\SurePractice\Scripts\" SOURCEDIR=E:\ STANDARD_USE_SETUPEXE="This installation can not be run by directly launching the MSI package; you must run setup.exe." SUPPORTDIR=C:\TEMP\{266C7251-0AD0-11D6-B6F5-0002A5643F52} SUREPRACTICE_HOME="C:\Program Files\SurePractice\SurePractice Home\" TARGETDIR=D:\ USERNAME=adminstrator WALKTHRU="C:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\WalkThru\" WVPS="C:\Program Files\SurePractice\Images\WVPS\" WVSS="C:\Program Files\SurePractice\Images\WVSS\" ARPSYSTEMCOMPONENT=1 ARPNOMODIFY=1 ARPNOREMOVE=1 ISSETUPDRIVEN=1

And the successful install is doing a REINSTALL:

1: Ready to launch MsiInstallProduct, Command line : REINSTALL=All REINSTALLMODE=amvs ADVISOR="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\" ALLUSERS=2 ARPCOMMENTS="Your Comments" ARPCONTACT="Customer Support Department" ARPHELPLINK=http://www.yourcompany.com/help ARPHELPTELEPHONE=1-555-555-4505 ARPREADME=Readme.txt ARPURLINFOABOUT=http://www.yourcompany.com ARPURLUPDATEINFO=http://www.yourcompany.com/updateinfo BACKUP="D:\Program Files\SurePractice\Backup\" BACKUPYESTERDAY="D:\Program Files\SurePractice\Backup\BackupYesterday\" COMPANYNAME=Eyefinity DATABASE=D:\install\sp_install\SurePractice.msi DOCS="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\Docs\" HTML="D:\Program Files\SurePractice\SurePractice Home\html\" HTML1="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\Html\" IMAGES="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\" IMAGES1="D:\Program Files\SurePractice\SurePractice Home\html\images\" IMAGES2="D:\Program Files\SurePractice\Images\" INSTALLDIR="D:\Program Files\SurePractice\" INSTALLLEVEL=1 ISSCRIPT_ENGINE_VERSION=7.1.0.179 ISSCRIPT_VERSION_MISSING="The InstallScript engine is missing from this machine. If available, please run ISScript.msi, or contact your support personnel for further assistance." ISSCRIPT_VERSION_OLD="The InstallScript engine on this machine is older than the version required to run this setup. If available, please install the latest version of ISScript.msi, or contact your support personnel for further assistance." ISSETUPDRIVEN=1 ISSETUPFILESCOMPLETED=Completed ISSETUP_UISEQUENCE_PROCESSED=1 MASSINS="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\MassIns\" NETOP="D:\Program Files\SurePractice\netop\" NETOP1="D:\Program Files\SurePractice\NetOP\" NETOP2="D:\Program Files\SurePractice\NetOp\" PRODUCTLANGUAGE=1033 QUICKTOURS="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\QuickTours\" REBOOT=Suppress REPORTS="D:\Program Files\SurePractice\Reports\" REPORTS1="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\Reports\" ROOTDRIVE=D:\ SCRIPTS="D:\Program Files\SurePractice\Scripts\" SOURCEDIR=D:\install\sp_install\ STANDARD_USE_SETUPEXE="This installation can not be run by directly launching the MSI package; you must run setup.exe." SUPPORTDIR=C:\TEMP\{266C7251-0AD0-11D6-B6F5-0002A5643F52} SUREPRACTICE_HOME="D:\Program Files\SurePractice\SurePractice Home\" TARGETDIR=D:\ USERNAME=Eyefinity WALKTHRU="D:\Program Files\SurePractice\Advisor\Images\WalkThru\" WVPS="D:\Program Files\SurePractice\Images\WVPS\" WVSS="D:\Program Files\SurePractice\Images\WVSS\" ARPSYSTEMCOMPONENT=1 ARPNOMODIFY=1 ARPNOREMOVE=1 ISSETUPDRIVEN=1


Any help, insight, aything woudl be greatly appreciated.

Eyefinity
07-25-2002, 12:38 PM
I guess it was lost when I did a preview?

Ayhow, here are the log files and a few more details.

There are two instances of MSIEXEC running when the install hangs, if we close the one we can, using task manager (Windows NT 4.0 SP6) the install then kicks off and goes to 100%, but does not do our custom actions (running batch files) at the end of the install, and hangs at 100%.

On one attempt, the installer was very patient and let the hung install set at 0% complete for about 30 minutes, then it took off. I t got to 100%, hanged again, he waited for another 30 minutes or so and it completed.

As we do our installs over NetOp (dialed in or via DSL if we are lucky) waiting an additional hour or more for the install to figure itself out is unacceptable.

What is really weird is that the previous install of our product worked, just this reinstall/upgrade is having problems, adn only on HP machines.

At this point, we are reduced to zipping up our project and running batch files, in lieu of using Install Shield .... lame.

Help!

Eyefinity
07-31-2002, 02:22 PM
One of our custoemr care folks (with apparently better search skills than mine) found this article:
http://support.installshield.com/kb/view.asp?pcode=ALL&articleid=Q106116