PDA

View Full Version : Problems with icons not uninstalling - please help



NewsArchive
01-02-2002, 01:00 AM
I just created a new project for one of my company's titles. As I've
created several before, getting it up and running was no problem. I do not
consider myself an expert, but I know enough to get simple tasks done.

I'm using Installshield v6.12 - the machine I'm doing this on is a WinXP
machine, but I had this problem when this same computer used to be WindowsME

However, uninstalling is doing something weird. The game actually appears
to uninstall correctly, but when you look in the program group, two icons
that were created were not removed. There's about a dozen icons installed
total, but two of them (the main program executable, as well as a seperate
executable for setting up the program) are not removed. The files
themselves are removed from the targetdir. I cannot figure out why it
would remove everything except these two icons. There's nothing special
about the code used to create them. I'm really puzzled here.

I've not had this kind of issue for a few years - the last time it popped
up, my researched turned out to be a Win98 icon caching problem. I've not
seen this with ANY previous installs I've used from others, or that I
created myself on this machine when it had WinME on it - this is my first
attempt to work with Installshield 6.12 on WinXP.

Anyone have any ideas as to how I can get these icons to uninstall
correctly? Please help - I'm at a total loss here. Even if you don't know
what the answer is, a guess might get me looking in the right direction.

-----
Joe Siegler
Webmaster - 3D Realms
http://www.3drealms.com

NewsArchive
01-02-2002, 01:00 AM
Don't know if this will solve your problem, but I used the "online update"
option in my InstallShield (6.31) and there was some type of fix for Win XP;
however, don't know if that related to your specific problem or not.

Hope this helps!

"Joe Siegler" <joes@3drealms.com> wrote in message
news:3c334659$1@news.installshield.com...
> I just created a new project for one of my company's titles. As I've
> created several before, getting it up and running was no problem. I do
not
> consider myself an expert, but I know enough to get simple tasks done.
>
> I'm using Installshield v6.12 - the machine I'm doing this on is a WinXP
> machine, but I had this problem when this same computer used to be
WindowsME
>
> However, uninstalling is doing something weird. The game actually appears
> to uninstall correctly, but when you look in the program group, two icons
> that were created were not removed. There's about a dozen icons
installed
> total, but two of them (the main program executable, as well as a seperate
> executable for setting up the program) are not removed. The files
> themselves are removed from the targetdir. I cannot figure out why it
> would remove everything except these two icons. There's nothing special
> about the code used to create them. I'm really puzzled here.
>
> I've not had this kind of issue for a few years - the last time it popped
> up, my researched turned out to be a Win98 icon caching problem. I've not
> seen this with ANY previous installs I've used from others, or that I
> created myself on this machine when it had WinME on it - this is my first
> attempt to work with Installshield 6.12 on WinXP.
>
> Anyone have any ideas as to how I can get these icons to uninstall
> correctly? Please help - I'm at a total loss here. Even if you don't
know
> what the answer is, a guess might get me looking in the right direction.
>
> -----
> Joe Siegler
> Webmaster - 3D Realms
> http://www.3drealms.com
>
>

NewsArchive
01-02-2002, 01:00 AM
Don't know if this will solve your problem, but I used the "online update"
option in my InstallShield (6.31) and there was some type of fix for Win XP;
however, don't know if that related to your specific problem or not.

Hope this helps!

"Joe Siegler" <joes@3drealms.com> wrote in message
news:3c334659$1@news.installshield.com...
> I just created a new project for one of my company's titles. As I've
> created several before, getting it up and running was no problem. I do
not
> consider myself an expert, but I know enough to get simple tasks done.
>
> I'm using Installshield v6.12 - the machine I'm doing this on is a WinXP
> machine, but I had this problem when this same computer used to be
WindowsME
>
> However, uninstalling is doing something weird. The game actually appears
> to uninstall correctly, but when you look in the program group, two icons
> that were created were not removed. There's about a dozen icons
installed
> total, but two of them (the main program executable, as well as a seperate
> executable for setting up the program) are not removed. The files
> themselves are removed from the targetdir. I cannot figure out why it
> would remove everything except these two icons. There's nothing special
> about the code used to create them. I'm really puzzled here.
>
> I've not had this kind of issue for a few years - the last time it popped
> up, my researched turned out to be a Win98 icon caching problem. I've not
> seen this with ANY previous installs I've used from others, or that I
> created myself on this machine when it had WinME on it - this is my first
> attempt to work with Installshield 6.12 on WinXP.
>
> Anyone have any ideas as to how I can get these icons to uninstall
> correctly? Please help - I'm at a total loss here. Even if you don't
know
> what the answer is, a guess might get me looking in the right direction.
>
> -----
> Joe Siegler
> Webmaster - 3D Realms
> http://www.3drealms.com
>
>