PDA

View Full Version : NullPointerException at com.zerog.ia.installer.actions.EditMultipleVariables.g......



mvramana
11-25-2011, 04:56 AM
We were using IA 2008 and now planning to migrate to 2011. After some minimal fixes, i am able to build the project. But, it is exiting by showing an error: "The installer cannot run on your configuration. It will now quit." while installing gerenated .exe file. I have obserevd the following things from the log file:

1. It is trying to fetch CHOSEN_INSTALL_SET from matadata but failing as shown below:

Setting up the metadata...
CHOSEN_INSTALL_SET: No install set has been selected. Unable to update feature variables.
CHOSEN_INSTALL_FEATURE_LIST: No install set has been selected. Unable to update feature variables.

2. it is showing 'no VMs found' error.

Initializing magic folders...
Searching for JVMs at 'C:\Windows\system32'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'C:\Windows'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'C:\Windows\System32\Wbem'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'C:\Program Files\Finisar\Medusa Labs\Test Tools\bin'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'C:\Program Files\Finisar\Medusa Labs\Test Tools\bin32'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'C:\Program Files\Finisar\Medusa Labs\SafeNet'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'c:\cygwin\bin'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'c:\IO\Proc'...
no VMs found
Searching for JVMs at 'C:\Users\Administrator\Build\util'...
>>>: "C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\1\I1322210332\Windows\resource\win64_32_x64.exe" -sys32
no VMs found


3. And the other thing is that a nullpointer exception was thrown.\
searching classpath contents...
in isJARBuiltForSystemi : classpath C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\1\I1322210332\Windows
Exception running install action:
java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
at com.zerog.ia.installer.actions.EditMultipleVariables.g(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.actions.EditMultipleVariables.installSelf(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.m(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.LifeCycleManager.d(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.LifeCycleManager.m(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.LifeCycleManager.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.Main.main(DashoA10*..)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at com.zerog.lax.LAX.launch(DashoA10*..)
at com.zerog.lax.LAX.main(DashoA10*..)
CHOSEN_INSTALL_SET: Updating variable with value: BOTH
CHOSEN_INSTALL_SET: No install set has been selected. Unable to update feature variables.
Exception running install action:
java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
at com.zerog.ia.installer.actions.EditMultipleVariables.g(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.actions.EditMultipleVariables.installSelf(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.a(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.f(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgrBase.n(DashoA10*..)
at com.zerog.ia.installer.AAMgr.actionPerformed(DashoA10*..)
at java.awt.Button.processActionEvent(Unknown Source)
at java.awt.Button.processEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)
searching classpath contents...
in isJARBuiltForSystemi : classpath C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\1\I1322210332\Windows
searching classpath contents...
in isJARBuiltForSystemi : classpath C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\1\I1322210332\Windows
SHUTDOWN REQUESTED
(X) commiting registry
COMMIT
(X) shutting down service manager
(X) cleaning up temporary directories
System's temporary directory = C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\1
Exiting with exit code: 1000
searching classpath contents...
in isJARBuiltForSystemi : classpath C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\1\I1322210332\Windows
cleanUp()
calling cleanUpWin32()


I have built the installed on windows XP and tried installing on windows server 2008 R2.

Can someone help me in resolving the issue...the same iap_xml file is working perfectly fine using IA 2008 but not using IA 2011.

pv7721
11-25-2011, 05:17 PM
Do you bundle any VM in your setups?

mvramana
11-26-2011, 09:32 PM
Yes, we do bundle VM in it. The selected VM that to be bundled has been downloaded to %IA_HOME%resource\installer_vms.

Let me know if I am missing anything else.