PDA

View Full Version : How to not have a default selection in listbox



Rincewind
10-06-2011, 11:00 AM
I am creating a new dialog box that displays a list of items in the listbox.
I want the force the user to select an item before enabling the Next> button. This I can do, but when the dialog displays, the first item in the list is already highlighted, like it is selected.
How can I get the dialog to not highlight that first item?

hidenori
10-06-2011, 11:52 AM
Which type of dialog are you using, Suite, MSI or InstallScript?

Rincewind
10-06-2011, 11:53 AM
Installscript MSI.

hidenori
10-06-2011, 01:37 PM
Try setting the LBS_EXTENDEDSEL window style for the listbox control using the Other Window Styles setting in the Dialog Editor and see if it works.

Rincewind
10-06-2011, 03:31 PM
Except I only want to allow them to choose 1 item from the list.
I know I could probably use a drop-down, but I want to show them all the options at once, and avoid them hitting return and taking a default value.