PDA

View Full Version : How to set Setup prerequisite using Automation interface



harendra.chauha
08-31-2009, 11:50 AM
we can set the setup prerequisite file(.prq) for the installation project manually by
1. Go to installation designer Tab
2. under Application data select Redistributables
3. select setup prerequisite from object type to display combobox
4. select the appropriate checkbox to add .prq ( prerequisite) to your installation.

above mentioned is the manual process but I want to do it by automation interface.

can any body tell me whether there is automation interface is supported to set the Prerequisites for the project

we can create the object as:
CreateObject("IswiAuto1150.ISWiProject")

but i could not find any method to set prerequisite.

harendra.chauha
09-01-2009, 12:56 AM
we can set the setup prerequisite file(.prq) for the installation project manually by
1. Go to installation designer Tab
2. under Application data select Redistributables
3. select setup prerequisite from object type to display combobox
4. select the appropriate checkbox to add .prq ( prerequisite) to your installation.

above mentioned is the manual process but I want to do it by automation interface.

can any body tell me whether there is automation interface is supported to set the Prerequisites for the project

we can create the object as:
CreateObject("IswiAuto1150.ISWiProject")

but i could not find any method to set prerequisite.


Please do reply as soon as possible

Christoph
09-04-2009, 03:47 AM
can you tell me why you want to automate this?

If you design your project, normally you define your prerequisites then...

So I try to understand which benefit you try to reach by trying to automate this... :)

harendra.chauha
09-09-2009, 08:17 AM
1.Actually we have a common ISM project (base project) which we use for creating installation setup for more than one product.
& project specific changes in this common base ISM project are done by using automation interface.

2. & for these different project some part is common & some are different which are later on updated using automation interface.

3 one project need to install .Net Framework 3.5 while other may need to install Framework 3.0

so i need to set the prerequisites at run time in the base ISM projetc.

I can also manage if automation interface can do the runtime selection of .prq files( file containing info of prerequisites to be installed).

so I will have two different .prq files , one of them will install .Net 3.5 which can be used for one project setup creation & another .prq file can be used for another project which will install .net 3.0 as required.

MichaelU
09-10-2009, 10:48 AM
Since prerequisites don't have direct selection support in the automation interface, could you instead use release flags? For example, add a release flag to each such as NET30 and NET35. Then when you create your new release, specify one or the other in its release flags field. If you needed both (unlikely for .NET), you could specify NET30,NET35.

harendra.chauha
09-14-2009, 08:00 AM
can you please explain more about
release flags
how to use release flags

Christoph
09-17-2009, 07:59 AM
do a search for 'release flags' in the installshield help.
Everything is explained very well there.

Christopher Painter
06-15-2010, 12:38 PM
What is the point of having an automation interface if it doesn't expose everything that the user interface can do?