PDA

View Full Version : Checking for prerequisite programs



TimOverlund
06-06-2007, 05:01 PM
I have a relatively simple installation for an Access application, but I need to check the client computer for the existence of the Access 2003 Runtime (or a full Access version) or higher. If the runtime is not found I need to have a custom error message with details for downloading the runtime. Does this require a Custom Action or is there an easier way? If a Custom Action is required is there any sample code for how to check for the existence of a particular application on a client computer?

dsavy4
08-03-2007, 11:39 AM
did you find your answer? I am trying to check whether an application already exists also and throw a simple message to the user that it needs to be installed.

RobertDickau
08-03-2007, 11:41 AM
You might see if using the System Search Wizard to do the detection, and then creating an install condition to display the message and exit (if appropriate) will help.